GIOVANNI VAN BRONCKHORST FOUNDATION

“In 1993 ben ik mijn profcarrière begonnen bij Feyenoord. Na Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona, ben ik weer terug in Rotterdam; de stad waar het allemaal begon, de stad die mij dierbaar is. Met mijn Foundation wil ik iets terugdoen voor de mensen in de stad die mij geweldige kansen hebben geboden. Ondanks dat ik nog maar net gestart ben met mijn Foundation, kwam ik al snel in aanraking met een bijzonder initiatief: Geef kinderen in Rotterdam het recht op een goede start. 

Wie wil dat nu niet? Ieder kind heeft recht op een goede start en heeft het recht om op te groeien in een stabiele en veilige omgeving. Het Geboortecentrum Sophia helpt mee om de kinderen letterlijk een goede start te geven. In het Geboortecentrum Sophia kunnen vrouwen bevallen en de kraamtijd doorbrengen. 

In het bijzonder biedt het Geboortecentrum Sophia een plek voor (aanstaande) moeders die in achterstandswijken wonen waar het in de meeste gevallen niet veilig genoeg is om thuis te bevallen. De Gemeente Rotterdam heeft samen met een aantal belangrijke partijen in de stad een programma geschreven om na de goede start de juiste condities te scheppen om ieder kind de juiste zorg te geven.

Ieder kind heeft het recht op een goede start en daar speelt het Geboortecentrum Sophia een grote rol in. Met mijn Foundation draag ik het Geboortecentrum Sophia een warm hart toe.  

Ik hoop dat u dat ook doet.”